fbpx
Tegn en privat sundhedsforsikring

Tegn en privat sundhedsforsikring

En privat sundhedsforsikring sikrer dig mod udgifter og giver dig ret til hurtig behandling. Det kan være en god sikkerhed i din privatøkonomi.

Praktisk om privat sundhedsforsikring

Mange private arbejdsgivere tilbyder sundhedsforsikring til deres ansatte. Derimod har ansatte i den offentlige sektor, selvstændige og personer uden for arbejdsmarkedet fx pensionister sjældent en arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring.

Har du ikke en sundhedsforsikring via din pensionsordning, kan du tegne en privat sundhedsforsikring.

Med en privat sundhedsforsikring får du mulighed for at få betalt behandling for visse lidelser på privathospital samt hos fysioterapeuter og andre behandlere. Fordelen er, at du kommer hurtigt i behandling, og at du dermed hurtigt kan genoptage dit arbejde og normale liv. Nogle forsikringsselskaber tilbyder også sundhedsforsikring til pensionister.

Prisen for en privat sundhedsforsikring afhænger dels af din alder og dels af, hvor omfattende dækning du ønsker. Du kan tegne en privat sundhedsforsikring fra ca. 2.400 kr. årligt.

Du kan tegne en privat sundhedsforsikring i en lang række forsikringsselskaber, Falck m.fl.

Fradrag og skat

Tegner du en sundhedsforsikring som selvstændig, kan du trække udgiften fra i virksomhedens indkomst efter bestemte regler.

Tegner du en sundhedsforsikring i forbindelse med et ansættelsesforhold, hvor arbejdsgiver betaler, er forsikringen skattefri for skader du pådrager dig i arbejdstiden. Dækker forsikringen også skader opstået i din fritid, er den del af præmien skattepligtig.

Din sundhedsforsikring hjælper privatøkonomien

I din privatøkonomi er en sundhedsforsikring dels et værn mod udgifter til behandling, og dels din garanti for, at du hurtigst muligt kan vende tilbage til dit arbejde og normale liv med så få udgifter som muligt.

Har du brug for a-kasse og lønsikring?

Relaterede Nyheder