fbpx

Det skal du nå inden nytår

Nytår er et vigtigt skel i din privatøkonomi. Nyt skatteår, regnskabsår, overblik over året og budget. Det er alle ting, hører nytåret til. Læs her fire ting, du med fordel kan gøre inden nytår.

Farvel til håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget forsvinder i 2015, men du kan stadig nå at få fradrag for arbejde udført i år.

Har du i løbet af 2014 fået udført arbejde i din bolig, der hører under boligjobordningen, så skal du huske at indberette det til SKAT. Hver person kan få fradrag for udgifter til arbejdsløn for boligrenovering og servicearbejde i hjemmet på op til 15.000 kr.

Læs om og indberet håndværker- og servicefradrag

Pengegaver til familien

Har du flere penge på kistebunden, end du har brug for nu og fremover, kan du give en økonomisk håndsrækning til familien. Du kan give pengegaver op til 59.800 kr. uden gaveafgiften på 15 %. Du kan give til forældre, bedsteforældre, børn, børnebørn og oldebørn for beløb.

Du kan give beløbet hvert år, men hvis du skal give for i år, skal du nå det inden nytår.

Undgå restskat og spar dag-til-dag-rente

Har du betalt dén skat du skal i år? Hvis ikke, så er det en god idé at gøre det inden nytår. Ellers skal du nemlig betale en dag-til-dag-rente indtil det afregnes om restskat det nye år – og det er en unødvendig omkostning.

Du får fx restskat, hvis du indberetter forkerte fradrag eller indkomstopgørelser. Tjek derfor din forskudsregistrering fra 2014 på SKATs borgerside. Ret oplysninger, der ikke er korrekte.

Du kan desuden få resteskat, hvis du har opgivet forkerte renteudgifter, eller hvis du har forskudsregistreret en pensionsindbetaling, som du ikke har indbetalt til.

Du kan også få resteskat, hvis du har fået nyt job med en højere løn, eller at du har fået kortere til arbejde, så du ikke længere kan få befordringsfradrag.

Under alle omstændigheder bør du frivilligt indbetale skatten i år, så du undgår restskat og sparer dag-til-dag-rente i 2015.

Hjælp mennesker i nød og få fradrag i skat

Sygdom, krig og konflikter præger verden i denne tid. Du har mulighed for at give penge fx til nødhjælp gennem organisationer som Læger uden grænser, Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp.

Du kan få fradrag for gaver til godkendte velgørende foreninger på op til 15.000 kr. Foreningerne indberetter selv beløbet til skat.

Se reglerne for gaver til velgørenhed

Relaterede Nyheder