fbpx
10 aktier med godt potentiale efter krisen

10 aktier med godt potentiale efter krisen

Coronakrisen har sendt aktiemarkedet ud i et fald på 20 %, fra det var på toppen midt i februar. Se 10 aktier, der kan give dig et godt afkast efter krisen.

Investering i aktier i en krisetid indebærer usikkerhed, men du kan gøre gode køb lige nu, hvis du investerer langsigtet. Det gælder om at vælge aktier i selskaber, der kommer relativt let gennem krisen og som følger med markedet op, når udviklingen vender og krisen er overstået.

10 aktier med potentiale efter krisen

Du får her en liste over 10 store danske selskaber, der formodentlig ikke bliver hårdt ramt på indtjeningen i år, og som sandsynligvis vil falde mindre, hvis markedet dykker. Disse aktier er gode bud på investeringer, der vil give en fornuftig gevinst, når mere normale tilstande indfinder sig – sandsynligvis i 2. halvår af i år eller i begyndelsen af 2021.

Husk dog at du kun bør investere i aktier, hvis du har en lang investeringshorisont, det vil sige mindst 7 år og gerne længere.

Alle 10 aktier er finansielt robuste med stærke defensive egenskaber. De falder sandsynligvis mindre end markedet, hvis der kommer flere dyk i kurserne. Rækkefølgen er ikke prioriteret.

  1. Coloplast – medicoselskab, der er steget 20 % siden årsskiftet
  2. Genmab – producerer kritisk medicin til behandling af kræft
  3. Lundbeck – producerer medicin til behandling af f.eks. depression
  4. Chr. Hansen – producerer enzymer, ingredienser mm. til fødevaresektoren
  5. Ørsted – producerer elektricitet og opfører havvindmølleparker over hele verden
  6. Simcorp – global finansiel softwarevirksomhed
  7. Novo Nordisk – producerer medicin primært til behandling af diabetes
  8. Tryg – nordisk forsikringskoncern, der p.t. er ramt af udgifter til særlige forsikringer, men har en fortsat stabil indtjening
  9. Topdanmark – dansk forsikrings- pensionsforsikringskoncern, der er ramt på samme måde som Tryg
  10. Alk-Abelló producerer allergimedicin, hvor salget er upåvirket af krisen og har fordel af en lang pollensæson

Aktiefald åbner købsmulighed

Gør dit forarbejde inden du investerer

Inden du investerer i et eller flere af de nævnte selskaber, bør du sætte dig grundigt ind i selskabernes forretningsområder. Læs også eventuelle udmeldinger fra dem om deres indtjening under og efter den aktuelle krise.

Kontakt også din uafhængige investeringsrådgiver, og få hans vurdering af, hvordan investering i disse aktier passer ind i din økonomi.

Har du ikke en uafhængig rådgiver kan du få en uforpligtende indledende samtale med en rådgiver i Finanshuset i Fredensborg.

Skribenten, Søren Verup, ejer langsigtet aktier i Coloplast, Novo Nordisk, Simcorp, Alk-Abelló, Tryg, Ørsted, Chr. Hansen og Genmab.

Relaterede Nyheder