fbpx
Bevar din risiko og vær klar til opturen

Bevar din risiko og vær klar til opturen

Bevar din risiko i værdipapirer trods Coronakrisen. Har du en fornuftig risiko i økonomien, er det vigtigt at bevare roen, så du er klar til opturen.

Derfor taber du på at sænke din risiko

Overvejer du, ligesom mange andre investorer i øjeblikket, at rebe sejlene og sænke risikoen for at undgå, at porteføljen taber yderligere i værdi? Har du investeret efter en gennemtænkt strategi med korrekt valg af investeringshorisont og risiko, et det sandsynligvis en dårlig idé.

Problemet med at sænke risikoen er, at dit forventede afkast over din investeringshorisont falder. Dertil kommer, er det nærmest er umuligt at afgøre, hvornår du skal øge risikoen igen. Konsekvensen bliver alt for let, at du går glip af væsentligt afkast, inden du får hævet risikoen igen.

Din risiko er steget – skal du sprede porteføljen?

Coronakrisen er ikke som Finanskrisen

Erfaringen fra tidligere større kriser viser entydigt, at de finansielle markeder vender tilbage til tidligere niveauer i løbet af nogle måneder eller år. Du skal ikke undervurdere den enorme styrke i økonomien, hvor efterspørgslen efter varer og tjenesteydelser bestemmer vækst og beskæftigelse.

Det er værd at bemærke, at Coronakrisen ikke er en økonomisk krise. Derfor vil de fleste borgere med stor sandsynlighed vende tilbage til at efterspørge lige så meget som inden krisen, når forholdene igen bliver normale. Det var ikke tilfældet efter finanskrisen, hvor danskerne holdt ekstra godt på pengene i flere år efter.

Får vi en hurtig normalisering, medfører det sandsynligvis et kraftigt fald i arbejdsløsheden, og at efterspørgslen relativt hurtigt vender tilbage til niveauet inden krisen. Dermed starter en god cirkel.

Aktiefald åbner købsmulighed

Vær klar til opturen

Så selvom Coronakrisen ser ud til at blive dybere end Finanskrisen, kan den hurtigt gå mere eller mindre over. I øjeblikket ser det ud til, at økonomien efter et kraftigt dyk i første halvår af 2020, vil komme sig delvis i løbet af andet halvår og ind i 2021.

Derfor skal du ikke sænke risikoen i dine porteføljer af værdipapirer, hverken i din pensionsordning eller i dine frie midler, hvis du skal bruge pengene inden for 5 år. Du risikerer at gå glip af afkast fra første del af opturen.

Er du i tvivl, om du har den rigtige risiko i dine investeringer, og om den passer til dine ønsker og behov, bør du kontakte en uafhængig investeringsrådgiver.

Relaterede Nyheder