fbpx
Geninvester udbytter og tjek porteføljen

Geninvester udbytter og tjek porteføljen

Ugens FiF. Tjek dine udbytter og kontante beløb på investeringskonti og invester pengene. Benyt lejligheden til at tjekke risiko og horisont i din porteføljer.

Geninvester udbytter

Du bør tjekke dine depoter mindst to gange om året og geninvestere eventuelle kontante indeståender på din konto. Har du pensionsdepoter i bank, aktiesparekonto eller åbne depoter, er det tid til at geninvestere afkastet, du har fået i løbet af foråret.

Alt for mange har store kontante beløb stående alt for længe på investeringskonto fra eksempelvis udbytter. Det undergraver et optimalt afkast af din opsparing, og har betydning for dit afkast på lang sigt.

De fleste aktieselskaber og investeringsforeninger udbetaler udbytte i foråret, så april eller maj måned er et godt tidspunkt at tjekke dine depoter. Tjek dem igen inden årets udgang, så du kan tilpasse skatten af afkastet.

Geninvester udbytter fra investeringsforeninger – Finanshuset Fredensborg

Tjek dine investeringer

Når du alligevel kigger på dine depoter, bør du samtidig tage stilling til om din portefølje stadig passer til din placeringshorisont og din risikoprofil. Det kan være nødvendigt at tilpasse horisont og risiko i dine investeringer.

Nærmer du dig tidspunktet, hvor du vil have udbetalt din ratepension, kan der være god grund til at øge andelen af obligationer i porteføljen. I andre tilfælde kan det være, at du med fordel kan øge andelen af aktier. Har du eksempelvis forlænget udbetalingsperioden på din ratepension til 25 år, bliver din investeringshorisont længere, og du kan tillade dig en større risiko.

Det er de specifikke forhold omkring det enkelte depot, der bør styre dine valg af værdipapirer – i samspil med din øvrige økonomi, naturligvis.

Så når du geninvesterer dit udbytte, bør du samtidig tjekke, om du bør købe op eller sælge ud af bestemte værdipapirer for at bevare eller justere risikoen og horisont i dine porteføljer.

Få den rigtige risiko i din portefølje – Finanshuset Fredensborg

Tjek dine omkostninger

Det danske nøgletal for omkostninger, ÅOP blev i 2022 udfaset og erstattet af en fælles EU- standard for detaljerede oplysninger om afkast, risiko og omkostninger fra dine finansielle udbydere.

Tjek dine oplysninger om omkostninger i investeringsforeninger samt ordninger i banker og andre selskaber. Overstiger dine årlige omkostninger 0,5 %, bør du overveje at få uafhængig rådgivning om, hvordan du sænker dine omkostninger og får et fornuftigt afkast af dine midler.

Få investeringsrådgivning i Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder