fbpx
Rutsjebanetur på aktiemarkedet

Rutsjebanetur på aktiemarkedet

Årets første 4 måneder har været lidt af en rutsjebanetur på aktiemarkedet. Det kan være frustrerende for investorerne, men sådan er aktiemarkedet ofte, så det må vi leve med.

Urolige aktier

Mange nøgletal driller aktieejere og analytikere i øjeblikket. Væksten er lav, effekterne efter nedlukningerne under Corona spøger stadig i Kina, inflationen er fortsat høj og sikkerheden er truet mange steder i Verden.

Alt dette ændrer sig fra dag til dag. Ofte opstår der stemninger i markedet, som hurtigt spreder sig. Ugen efter er stemningen vendt, og alt ser pludselig helt anderledes ud.

I denne uge har det meste været negativt. Forventningen er at stemningen vender og markedet vender igen. Intet er som bekendt sikkert med aktier, men allerede torsdag så det ud til at gå den vej. Hold fast i din strategi, synes at være det bedste råd i øjeblikket, og sørg for at have obligationer i din portefølje.

Tag på rutsjebanetur på aktiemarkedet – Finanshuset Fredensborg

MSCI WORLD INDEX 28. marts – 28. april. Det er altid klogt at se på sine aktieinvestering med en lang horisont. I denne artikel fokuserer jeg dog alene på udviklingen i de første 4 måneder af året 2023. Kilde: .WORLD: 2,812.88 -2.89 (-0.10%) (cnbc.com)

Hvad gør du nu?

Spørgsmålet er, hvilke aktier står stærkest tilbage, og hvilke har fundet et nye leje på et lavere niveau. Vi må nok også forvente enkelte afnoteringer.

Hold fast i aktier med høj likviditet, lav gæld og moderne forretningsmodel i et dynamisk bestyrelseslokale. Mange ”gamle” virksomheder har udviklet dynamiske beslutningsmodeller. Det er ikke tilstrækkeligt at se på produktet – du må også forholde dig til beslutningskraften i virksomhederne.

Finanshuset i Fredensborg anbefaler desuden, at du ser på bæredygtighed i din portefølje.  

Tid til grønne investeringer – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder