fbpx
Planlæg dine pensioner

Planlæg dine pensioner

Ugens FiF. Planlæg dine pensioner, så du har fleksibilitet i dine udbetalinger. På den måde kan du undgå unødvendig skat og modregning i folkepensionen.

Fleksibilitet forhindrer modregning

Udbetalinger fra dine ratepensioner og livrente har betydning for, hvor meget du modtager i folkepension. Og det er ikke kun dine egne men også din samlever eller ægtefælles pensionsudbetalinger, der kan give modregning i din folkepension.

Derfor bør I koordinere jeres udbetalinger, så I undgår unødvendig skat eller modregning. Det er et indviklet regnestykke, der er svært at lave selv, men der er meget at hente ved at planlægge udbetalinger rigtigt fra start. Ikke mindst fordi mulighederne for at ændre noget er begrænset, når først I har sat udbetalingerne i gang.

Det er meget vigtigt at indrette sig, så der er størst mulig fleksibilitet, når pensionerne skal udbetales. Eksempelvis er en ratepension mere fleksibel end en livrente, og flere ratepensioner giver større fleksibilitet end en enkelt.

Begyndelsen på det nye år er en god anledning til at se nærmer på, om du har tilstrækkelig fleksibilitet i dine pensionsopsparinger, og om det er på tide at ændre dine indbetalinger.

Modregning i Folkepensionens pensionstillæg

Relaterede Nyheder