fbpx
Sådan holder du privatøkonomien ved lige

Sådan holder du privatøkonomien ved lige

Du skal ordne mange opgaver, hvis du vil holde privatøkonomien ved lige. Derfor skal du tage opgaverne i små bidder hen ad vejen. Sådan holder du privatøkonomien ved lige med din privatøkonomiske opgavekalender.

Det kan være svært at overskue privatøkonomien, hvis du både har hus, lån, bil, pensioner og mange forskellige skattefradrag. Du husker måske med vemod tilbage på de enklere dage i din studietid, hvor du kun behøvede at tænke på den næste husleje og det næste måltid.

Det hele var lidt enklere, dengang du havde få penge og et lille forbrug, og derfor ikke behøvede at planlægge. Om det er værre eller bedre, er en smagssag, men de fleste foretrække nok en bedre, men lidt mere kompliceret økonomi. Også selvom det kræver, at de må tage flere og vanskeligere beslutninger og bruge mere tid på deres økonomi.

Gode beslutninger til rette tid

Skal du tage gode beslutninger om din privatøkonomi, må du gøre det i rette tid. Derfor må du løbende sætte tid af til din privatøkonomi, så du kan nå at gøre det nødvendige i de forskellige dele af din økonomi på det rigtige tidspunkt. Du kan ikke nøjes med at bruge tid på selvangivelsen og det årlige budget, som du alligevel aldrig får fulgt op på. Ja – lad mig bare stikke lidt til din dårlige samvittighed.

Privatøkonomi handler nemlig blandt andet om at udnytte de økonomiske handlemuligheder, du får i pensions- og skattelovgivning og andre forhold, der påvirker din privatøkonomi. Det handler eksempelvis om rentevilkår, ejendomsmarked og værdipapirer samt meget andet.

En privatøkonomisk opgavekalender

De mange beslutninger, der skal holde din økonomi ved lige, kan fordeles over året og sættes ind i en privatøkonomisk opgavekalender.

De månedlige opgaver kan gøre det til en vane for dig at arbejde med din økonomi hver måned. Kalenderen viser dig fire områder, som du løbende kan se på for at holde privatøkonomien ved lige.

Hold din privatøkonomi ved lige med din privatøkonomiske opgavekalender (pdf)

Hent den privatøkonomiske opgavekalender 2015 (pdf)

Bruger du bare 2-4 timer om måneden på at holde din privatøkonomi, kan du øge din formue eller dit forbrug med flere tusinde kroner om måneden måned. Det kræver dog, at du har den rigtige viden om mulighederne i markedet og lovgivningen og at du er standhaftig og vedligeholder din økonomi hver eneste måned.

Hold din privatøkonomi i form

Din privatøkonomi skal holdes i form ligesom din kondition. Løber du en tur en gang i mellem, så kan du løbe langt og hurtigt, hvis det bliver nødvendigt, uden at blive dårlig og øm bagefter. Det er de samme med din privatøkonomi. Holder du økonomien i en form – så får den det bedre og det bliver ikke så hårdt, når der kommer en krise en gang i mellem.

God fornøjelse med opgaverne!

Relaterede Nyheder