fbpx
Tilpas privatøkonomien

Tilpas privatøkonomien

Ugens FiF. Klimakrise, coronanedlukninger, forsynings- og energikrise, inflation. Vilkårene for virksomheder og privatøkonomi har ændret sig betydeligt de seneste år.

Ændrede vilkår for virksomheder får betydning for dig og din privatøkonomi. Du skal være omstillingsparat. Du skal naturligvis stadig opsøge et afkast af din formue. Selv om betingelserne har ændret sig, er det bedre at blive i markedet end at være ude af markedet.

5 måder at tilpasse økonomien i en krisetid

Husk, hvis du ikke gør noget, udhuler inflationen din formue, og risikoen i din økonomi stiger. Her er 5 ting du kan gøre for at tilpasse dig til den nye økonomiske orden – og blive mere omstillingsparat:

  1. Gør dig uundværlig for din arbejdsgiver, det giver højere jobsikkerhed. Sørg for god efteruddannelse og vælg den rigtige branche.
  2. Styr dine faste omkostninger og vær fleksibel i din privatøkonomi. Bliv bedre til at tilpasse budget og forbrugsønsker, til hvad der er muligt.
  3. Fokuser mere på pensionsopsparing end tidligere. Der skal være større reserver når risikoen stiger
  4. Din bolig vil have en negativ effekt på din økonomi og formue i den kommende tid. Overvej at omlægge lån med anden rente, afdragsprofil og løbetid.
  5. Rebalancér din portefølje oftere. Du kan ikke undgå risiko, men du kan vælge den rigtige risiko for dig og din familie.

Tid til at tjekke budgettet – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder