fbpx
Husk aldersopsparingen

Husk aldersopsparingen

Mange glemmer aldersopsparingen, når de indbetaler til deres pensionsordninger. Det er ærgerligt, for aldersopsparingen er måske den bedste, hvis en pensionsordning er din bedste opsparingsmulighed.

Indbetal mere på din aldersopsparing

Fra og med 2023 er muligheden for indbetaling til aldersopsparing forbedret betydeligt, og du kan nu indbetale 8.800 kr. om året frem til 7 år inden din folkepensionsalder. Herefter kan du de næste 7 år indbetale op til 56.900 kr. om året.

Dermed kan du, hvis du starter tidligt f.eks. i 30-erne, nå at spare et betydeligt beløb op på en aldersopsparing. Du kan sagtens nå op på at have mere en 1 million på ordningen, når du går på pension.

Aldersopsparingen giver ikke fradrag ved indbetaling som ratepension og livrente, men til gengæld skal du heller ikke betale skat af udbetalingerne. Du risikerer heller ikke modregning i offentlige pensioner på grund af din aldersopsparing.

Privatøkonomisk podcast – aldersopsparing – Finanshuset Fredensborg

Aldersopsparing – et eksempel

Indbetaler du eksempelvis det maksimale lave beløb (8.800 kr.) hvert år fra 23 år før pensionsalderen og herefter det høje beløb (56.900 kr.) i 7 år (folkepensionist ved 69 år), har du ved et gennemsnitligt årligt afkast på 4 % efter skat sparet ca. 900.000 kr. op.

Graf viser udviklingen i det samlede beløb på en aldersopsparing maksimal opsparing over 30 år

På grund af den lave beskatning af afkastet, kan det ofte betale sig at vente så længe som muligt med at få udbetalt aldersopsparingen. Eksempelvis kan du i ovennævnte eksempel hæve 1,6 mio. kr. som 84-årig, selvom du ikke indbetaler på kontoen, efter du er fyldt 69 år. Mange bruger dog aldersopsparingen som likvid reserve, da du løbende kan delhæve fra den.

Har du ikke indbetalt til aldersopsparing i år, så tag fat i din rådgiver, og hør om det giver mening for dig.

Læs mere om aldersopsparingen her: Aldersopsparing – pension uden fradrag og skat – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder