fbpx
Negativ rente på pensionskonti

Negativ rente på pensionskonti

Bankkunder har nu måtte leve med negative rent i nogle år. Nu kommer der også negativ rente på pensionskonti.

Danske Bank og Nordea har indført negativ rente på kontante indeståender på pensionskonti, med satser på hhv. minus 0,69 og minus 0,7 % af beløb over 100.000 kr.

Dette sker til trods for at de korte renter er steget. Det er dog ikke, den rente bankerne afregner til Nationalbanken, som er steget. Det er den korte realkreditrente som er steget. Derfor er indlånsrenterne stadig negative, og det må vi regne med fortsætter et stykke tid.

Negativ rente truer din pension

Negativ rente er dyrt for samfundet

Negativ rente på kontante indlån koster bankkunderne dyrt. I november 2021 havde danske privatkunder ifølge nationalbanken 430 milliarder kroner stående på bankkonti med negativ indlånsrente. Det kostede kunder med indestående over indskudsgrænsen for negativ rente cirka 1.860 millioner kroner i negativ rente.

Da negative renter er fradragsberettigede dækkes en del af disse udgifter mellem alle danske skatteydere. Regner vi med, at fradraget for negative renter sker med en skatteværdi på 33,6 % for renteudgifter under 50.000 kr., ligger udgiften for skatteyderne frem til november i omegnen af 625 millioner kroner. Penge der kunne gøre bedre nytte andre steder

Beregningen er lavet af Nationalbanken på bagrund af spørgsmål fra Kim Valentin.

Et godt råd

Du skal ikke nødvendigvis have særlig mange kontanter stående. Prøv at udregne hvad du reelt har brug for i reserver. Det er ofte ganske lidt, og på pensionskonti skal der kun være lidt kontant når du har pensioner under udbetaling, selvom du også her nu skal tænke i at sælge noget oftere til udbetalinger.

Relaterede Nyheder