fbpx

Så meget skal du spare op til pension

Mange sparer for lidt op til pension, andre sparer for meget op. Begge dele er dumt, selvom det første måske er det værste.

Problemet er, at de fleste danskere er mangler indsigt og overblik til at vurdere, om de sparer nok op til pension. Du kan ikke være sikker på at få et svar du kan bruge, hvis du spørger i din bank eller i dit pensionsselskab. De lever jo af at sælge dig mere.

Du kan heldigvis ret enkelt selv regne ud, hvor meget du skal spare op til pension for at have nok at leve for som pensionist. For at beregne dit behov for opsparing, skal du tage stilling til to ting.

Sådan sparer du rigtigt op til pension

To ting afgør hvor meget du skal spare op

  1. Hvor mange år regner du med at leve på pension?
  2. Hvor stort et forbrug ønsker du at have som pensionist?

Det kan du selvfølgelig ikke sige helt eksakt, men det er også tilstrækkeligt, at du laver et groft overslag med en rimelig sikkerhedsmargen.

Det kan fx være, at du vil regne med at leve 20 år som pensionist, og at du regner med at skulle bruge 300.000 kr. om året. Det giver et samlet forbrug i pensionsperioden på 6 millioner kr.

Så lidt skal du spare op til pension.

Så meget skal du spare op til pension

Her er det så, at du let kommer til at overvurdere dit behov for opsparing, hvis du ikke tænker dig om. Du behøver nemlig kun at have 2/3 af dette beløb efter skat, når du går på pension.

I eksemplet behøver du altså kun at have en opsparing på 4,0 mio. kr., når du går på pension. Resten klarer renters rente-effekten i pensionsperioden.

Skal du spare mere eller mindre op til pension, end du gør i øjeblikket? Brug vores pensionsberegner: Sparer jeg rigtigt op til pensionen?

Relaterede Nyheder