fbpx
Spar omkostninger til pensionsselskabet

Spar omkostninger til pensionsselskabet

Fyr dit pensionsselskab, når du går på pension og spar omkostninger til administration af dine pensioner.  Pas dine ordninger selv og spar omkostninger.

Drop pensionsselskabet når du går på pension

Når du starter din folkepension, stopper forsikringerne fra din arbejdsgiverpension som fx tab af erhvervsevne, kritisk sygdom og livsforsikring. Dermed har du kun brug for et pensionsselskab, hvis du har en livrente under udbetaling, den bør du ikke flytte, men ellers kan du klare resten selv.

Spar omkostninger på din pension

Dit pensionsselskab tager mindst 1-1½ % i omkostninger for at administrere og investere din ratepension, kapitalpension eller aldersopsparing. Du kan minimere dine omkostninger ved at flytte dine ordninger til en bank og selv investere pengene i værdipapirer med lave omkostninger på maks. ½ % om året.

Du kan flytte din ratepension, selvom den er under udbetaling. Det kan dog som regel ikke betale sig at flytte mindre ordninger på under et hundrede tusinde kroner.

Vælger du at flytte din ordning, skal du selv vedligeholde dine pensionsinvesteringer. Det vil sige, at du, mens f.eks. din ratepension er under udbetaling, sælger ud af dine værdipapirer med jævne mellemrum.

Spar penge ved at investere i eget depot

Få uafhængig investeringsrådgivning

Vil du spare omkostninger til banken, men har du ikke erfaring med selv at investere med lave omkostninger, kan du få hjælp og vejledning af en uafhængig investeringsrådgiver. Han viser dig, hvordan du placerer pengene bedst muligt og selv administrerer pensionen. Selve flytningen ordner den bank, du vælger at flytte ordningen til.

Sådan hjælper uafhængig investeringsrådgivning dig

Relaterede Nyheder