fbpx
Få styr på din skat i 2024

Få styr på din skat i 2024

Det er tid til at få styr på din skat i 2024. Forskudsopgørelsen 2024 er klar, og du bør tjekke dine skattetal. Her er 3 ting du skal være særligt opmærksom på.

Din forskudsopgørelse 2024 fra skat er nu klar på www.skat.dk. Her kan du se de oplysninger skat bruger til at beregne din skat for næste år. Det er en god ide, at du tjekker, om det ser fornuftigt ud, så du ikke kommer til at betale for lidt eller for meget i skat.

Er der ændringer i dit liv

Du skal være særligt opmærksom, hvis der sker ændringer i dit liv og din økonomi, som ikke er afspejlet i forskudsopgørelsen for næste år. Er du gået på pension, er du flyttet, har du købt eller solgt en ejerbolig, er du blevet gift eller skilt, kan det have betydning for din skat.

Det kan også være du har fået nyt job, lønforhøjelse, eller at din arbejdstid har ændret sig, så din indkomst ikke er den samme. Måske arbejder du bare mere eller mindre hjemmefra, så dit kørselsfradrag skal tilpasses.

Husk dine fradrag

Nogle få fradrag skal du selv huske at indberette. Det gælder eksempelvis servicefradraget for ydelser i hjemmet. Andre er angivet på forskudsopgørelsen som f.eks. befordringsfradraget (kørselsfradraget), som du kan få, hvis du har mere end 12 kilometer til arbejdet, men det er alligevel værd at huske at tjekke om beløbet er korrekt.

Se en udvidet liste over fradrag, du bør tjekke, i artiklen Tjekliste til forskudsopgørelsen 2024 – Finanshuset Fredensborg

Ny boligskat påvirker løn og budget

Er du boligejer kan du tjekke din samlede boligskat i din forskudsopgørelse for 2024. Som noget nyt afregnes både ejendomsværdiskat og grundskyld som del af din samlede skatteopgørelse.

Det betyder, at du får mindre udbetalt i løn hver måned, men at du slipper for at lægge penge til side til at betale grundskylden i større portioner til kommunen i løbet af året. Overfører du penge til grundskyld i din faste indbetaling på budgetkontoen, kan du sænke beløbet fra januar næste år.

Læg et budget og få en bedre privatøkonomi – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder