fbpx
Indberet udenlandsk indkomst og formue

Indberet udenlandsk indkomst og formue

Ugens FiF. Det er vigtigt, at du husker at indberette udenlandsk indkomst og formue til Skat. Gør du ikke det, risikerer du skattetillæg og i værste fald fængsel. Fristen for 2023 er 1. juli.

Indberetningspligt

Er du skattepligtig i Danmark, skal du indberette, hvis du har udenlandsk indkomst eller formue i udlandet. Det kan være indkomst fra løn, pension og formue som f.eks. værdipapirer eller fast ejendom. Skat modtager ikke automatisk oplysninger om disse forhold, og det kan påvirke den skat, du skal betale i Danmark, og din udbetaling af folkepension. Hvor meget, det betyder, afhænger af dobbeltbeskatningsaftalen med det pågældende land.

Pas på skattefælde i dine investeringer – Finanshuset Fredensborg

Tjek udenlandske bankkonti og depoter

Vær opmærksom på, at udenlandsk formue blot kan være et kontant indestående i en udenlandsk bank i f.eks. Færøerne eller Norge – eller aktier i et udenlandsk depot. Beløbets størrelse har ikke betydning. Er du i tvivl, kan du tjekke om din formue eller indkomst fremgår af dine skatteoplysninger på www.skat.dk. Finder du ikke oplysningerne her, skal du selv indberette dem.

Du skal indberette oplysninger om udenlandsk formue og indkomst for 2023 senest d. 1. juli. 2024. Overskrider du fristen, bliver du straffet med et skattetillæg på op til 2500 kr. pr. år, og undlader du helt at indberette, risikerer du i værste fald at komme i fængsel. Det sker dog kun i meget grove tilfælde.

For høj skatterabat giver skattesmæk – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder