fbpx
Kompensation for høj ejendomsskat

Kompensation for høj ejendomsskat

Har du betalt for meget i ejendomsskat, fordi din ejendomsvurdering har været for høj? Er det tilfældet, har du ret til kompensation for høj ejendomsskat.

Ny ejendomsvurdering

Din nye ejendomsvurdering pr. 2020 er nu endelig på vej efter flere års forsinkelse. Hvis du har betalt for meget i ejendomsskat i perioden 2011-2020, fordi din ejendomsvurdering har været for høj, får du kompensation.

Inden din ejendom bliver vurderet, får du tilsendt din deklaration, hvor du kan se, hvilke data ejendomsvurderingen bygger på. Du har mulighed for at gøre indsigelse mod data, du ikke mener er korrekte.

Herefter modtager du din ejendomsvurdering for 2020 i din e-Boks. Er du uenig i vurderingen kan du klage over den.

Får du lavere boligskat? – Finanshuset Fredensborg

Oversigt over forløb ved kompensation for for meget betalt ejendomsskat.
1. Deklaration
2. Ejendomsvurdering 2020
3. Agørelse om kompensation
4. Udbetaling af kompensation

Når du får din nye ejendomsvurdering – Finanshuset Fredensborg

Kompensation

Du får et brev med afgørelsen, om du skal have kompensation. Kompensationen beregnes som forskellen mellem det, du har betalt i boligskat, og det du skulle have betalt, hvis du var blevet beskattet med udgangspunkt i den nye ejendomsvurdering pr. 1. januar 2020. Din 2020-vurdering bliver tilbageregnet til de vurderingsår, der er relevante for dig.

Kompensationen inkluderer et tillæg på 6,2 % pr. år fra vurderingsåret.

Du kan klage over 2020-vurderingen, og har du ejet en ejendom i en periode fra 2013-2019, kan du klage over vurderinger for disse år. Du kan ikke klage over kompensationen.

Hvis du er berettiget til kompensation, bliver den udbetalt til din NemKonto, 5 måneder efter afgørelsen.

Der udbetales kun beløb over 200 kr. pr ejendom, som du har ejet i perioden 2011-2020. Er der flere ejere, får hver ejer får sin andel, så udbetalinger skal ikke deles.

De nye boligskatter – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder