fbpx
Sådan optimerer du din aktieindkomstskat

Sådan optimerer du din aktieindkomstskat

Privatøkonomisk podcast om aktier, og det aktieudbytte, du har fået i løbet af året, og den skat, som du betaler af aktieudbyttet.

Den høje og lave aktieindkomstskat

Først skal vi lige have en sats 57. 200 kr. Det er grænsen mellem, hvornår du betaler 27. % i skat eller 42 % i skat af det aktieudbytte, du har fået af dine frie midler. Det er vigtigt at holde fast i, for det er noget du som udgangspunkt ønsker hvert år. Det er nemlig den laveste skat du overhovedet kan få. Det er den ene del.

Den anden del er, at du jo kan have fået et stort udbytte – altså mere end 57.200 – og hvad skal du så gøre? Så kan du sælge nogle af de aktier, der har givet tab, og på den måde nedbringe din aktieindkomst. Omvendt hvis du ikke har fået de 57.200 kr. i aktieindkomst, så ønsker du at få det, og så skal du sælge nogle aktier med gevinst.

Den manøvre skal du gøre hvert år. Det er vigtigt for, at du kan få den lavest mulige skat af dine aktieindkomster over tid.

Særlig vigtigt at optimere aktieindkomst i 2022

I år er det særlig vigtigt, fordi 2021 var et godt aktieår, hvor de aktieudbytter, du har fået i investeringsforeninger, sandsynligvis har været relativt store.

Da 2022 har været et dårligt aktieår, kan du sandsynligvis nedbringe din aktie indkomst til under grænsen for den høje aktieindkomstskat. Det vil give dig en væsentligt mindre i skat, og du får lidt mere ud af de tab på mange af dine aktier, som 2022 har budt på.

Kompliceret, ja. Men vigtigt – supermeget!

Vi har skrevet om dette i FinansNYT mange gange de seneste måneder.

Men nu er det altså sidste chance.

Tjek din aktieindkomstskat

Relaterede Nyheder