fbpx
Undgå unødvendig skat og modregning

Undgå unødvendig skat og modregning

Det er nu, du skal tjekke og ændre dine skattetal for at undgå unødvendig skat og modregning og undgå restskat til næste år.

Betaler du den rigtige skat?

Din forskudsregistrering for 2024 er snart klar til dig på www.skat.dk. Inden da bør du tjekke, om din forskudsregistrering for 2023 er, som den skal være. Er du ikke forskudsregistreret korrekt, kan du få en ubehagelig overraskelse, når du tjekker din årsopgørelse i marts næste år.

Er din forskudsregistrering forkert, kan du have betalt for lidt i skat og fået for meget udbetalt med din løn, så du skal betale restskat næste år med et procenttillæg. Det sker, hvis din forskudsregistrerede løn er for lav, eller hvis dine fradrag er forkerte. Det kan f.eks. være, at dine renteudgifter har ændret sig, fordi du har omlagt, indfriet eller refinansieret lån.

Retter du din skattebetaling de kommende 2 måneder, så skatten passer ved årsskiftet, slipper du for restskat til næste år.

Et andet sted, hvor du kan minimere unødvendig betaling til skat, er i forhold til af aktieindkomst-skat. Du har måske fået udbytte og kursgevinst af dine aktier i frie midler. Indkomst herfra beskattes som aktieindkomst med 27 % op til 58.900 kr. (og det dobbelte for ægtepar) og med 42 % for indkomst herudover. Her kan du indtil nytår nedbringe skat ved at sælge (børsnoterede) aktier med urealiseret tab for at holde dig under beløbsgrænsen.

Det kan også være du kan nedbringe din skattepligtige indkomst ved at indbetale til pension.

Se i øvrigt vores Tjekliste til forskudsopgørelsen 2023 – Finanshuset Fredensborg

Tjek dine skattetal

Der kan være fejl og mangler i tal, der er indberettet til skat. Derfor bør du tjekke dine indberettede tal.

  1. Log ind på www.skat.dk
  2. Find dine indberettede tal
  3. Gennemgå alle tal
  4. Tjek oplysningerne med lønsedler
  5. Tjek opgørelser fra bank og realkreditselskab, hvis der er ændret på dine lån.

En post, der kan gøre en forskel på mange tusinde kroner for din skat, er indkomst fra udlejning af værelser eller hele boligen. Har du ikke forskudsregistreret dette, bør du gøre det nu. Det gælder også, hvis du har udlejet dit sommerhus i 2023.

Du bør også gennemgå dine ligningsmæssige fradrag, dit befordringsfradrag kan eksempelvis være ændret, hvis du har arbejdet et andet sted end du plejer.

Ligningsmæssige fradrag er bl.a.

  • befordring
  • faglige kontingenter
  • bidrag til A-kasse
  • beskæftigelsesfradrag
  • jobfradrag

Hvis du modtager folkepensionens pensionstillæg

Du skal være særlig opmærksom, hvis du har kapital- og aktieindkomst og får udbetalinger fra folkepensionens pensionstillæg. Du kan nemlig undgå unødvendig modregning i pensionstillægget fra realiserede gevinster, hvis du sælger aktier med urealiserede tab.

Når du sælger værdipapirer med tab, modregnes det i eventuel aktieindkomst, og du mindsker både skat og modregning i pensionstillægget.

Er du usikker på, om du kan få fordel af dette, bør du ringe til din formuerådgiver.

Image link

Undgå unødvendig skat og modregning

Rådgivning sikrer din formue på lang sigt
Hør hvordan vi hjælper dig
Relaterede Nyheder