fbpx
Svært at vælge den rigtige bank

Svært at vælge den rigtige bank

Bankerne er dårlige til at fortælle, hvad det koster. Det gør det svært at vælge den rigtige bank og få de produkter, du har brug for, til en god pris.

Svært at sammenligne bankers priser

Det er alt for svært at finde ud af, hvad bankydelser koster og sammenligne priserne i forskellige banker. Det ved de fleste bankkunder, men nu er det bekræftet med klare tal i en undersøgelse fra Konkurrence og Forbrugerstyrelsen.

En brugertest med 100 deltagere viste, at næsten halvdelen af deltagerne måtte opgive at finde oplysninger om priser på bank og pension. Tilsvarende måtte cirka 20 % opgive at finde oplysninger om bank og forsikring. Næsten en tredjedel af deltagerne var usikre på de tal, de havde fundet.

Danskerne har svært ved at gennemskue bankmarkedet (forbrug.dk)

Derfor skifter vi sjældent bank

Kun godt 5 % af os skifter bank hvert år, sådan har det været de seneste 10 år. Og vi har i gennemsnit været i den samme primære bank i over 20 år.

Når så få kunder skifter bank, skyldes det Ifølge styrelsen blandt andet, at mange oplever bankmarkedet som komplekst, og at det er svært at sammenligne produkter og banker.

Det bliver ikke bedre af, at næsten alle bankkunder, udover bankprodukter, bliver tilbudt andre finansielle produkter som realkredit, pensionsopsparing og forsikring via deres bank.

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen beskriver, hvordan prisoversigter fra 18 større banker i gennemsnit indeholder over 500 priser. Dertil kommer, at der fokuseres på listepriser, så de faktiske priser forbrugerne betaler ikke fremgår.

Image link

Få mere ud af dine investeringer

Få en investeringsplan med lave omkostninger
og en risiko, der passer til dig

Du er ikke gift med din bank

Uklarheden om priser er et problem, fordi det gør det svært for dig at finde de produkter og den bank, der er bedst for dig. Det gør bankmarkedet ineffektivt og giver lav priskonkurrence, hvor bankerne kun i ringe grad er nødt til at konkurrere med hinanden om at tiltrække kunder ved at øge kvaliteten og sænke prisen.

Det er vigtigt for din privatøkonomi, at du med jævne mellemrum aktivt undersøger, om du kan få bedre priser og produkter på markedet. Er du i tvivl, om din nuværende bank er den bedste for dig, bør du undersøge om andre banker kan give dig bedre priser og produkter. Tag din årsoversigt med og spørg, om de kan tilbyde dig samme ydelser til en bedre pris.

Sådan skifter du bank – Finanshuset Fredensborg

Investering via banken

Investerer du via banken i pensioner eller frie midler, er det meget vigtigt at spørge ind til dette, da det kan være en meget stor udgift. Overvej eventuelt, om du kan sænke disse omkostninger ved at investere via eget depot i banken. Har du investeret mere end 3-4 hundrede tusindene kroner kan du med fordel du få lavet en individuel investeringsplan fra en uafhængig investeringsrådgiver.

Dyr investeringsrådgivning i banken – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder