fbpx
Boafgift sænkes for søskende

Boafgift sænkes for søskende

Ugens FiF. Fra 2027 sænkes boafgiften for arv efter søskende. Regner du med at arve søskende eller omvendt bør I overveje at ændre i testamentet.

Søskende arver mindre

Hvis du arver efter din søskende eller omvendt, skal der efter gældende regler betales en boafgift på hele 36,25 %. Søskende får altså kun 63,75 % af boet efter deres afdøde bror eller søster. Det er væsentligt mindre end, når der arves i lige linje fra forældre til børn eller omvendt.

I december 2023 blev der indgået en aftale om reform af personskatten, hvor reglerne blev ændret, så søskende fra og med januar 2027 betaler samme boafgift på 15 % som livsarvinger og forældre.

Giv til godgørenhed og spar boafgift – Finanshuset Fredensborg

Søskende-finte unødvendig fra 2027

For at undgå den høje boafgift for søskende, har der udviklet sig en praksis, hvor 30 % af boet testamenteres til en velgørende forening mod, at foreningen betaler boafgiften af de resterende 70 % for efterladte søskende. På den måde arver mange søskende reelt 70 % af boet i stedet for 63,75 %, altså 6,25 % mere.

Har du eller dine søskende oprettet et testamente, hvor der er indsat en velgørende forening for at reducere boafgiften, bør I overveje at indsætte et forbehold, hvor betingelsen bortfalder fra og med 2027. Det samme forbehold bør indsættes i testamenter med denne konstruktion, der oprettes fremover.

Et testamente sikrer økonomien – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder