fbpx
Glæd børn og børnebørn med pengegaver

Glæd børn og børnebørn med pengegaver

Ugens FiF. Har du mere, end du har brug for som pensionist? Lad børn og børnebørn få gavn af pengene, mens du lever. Det gør arven mere værd.

Giv penge du ikke selv har brug for

Måske kan nogle af dine penge gøre bedre gavn for dine børn eller børnebørn. Det kan ovenikøbet være, at du og dine arvinger kan slippe for noget af arveafgiften, hvis du giver en årlig pengegave til dine børn og børnebørn.

Inden du gør noget, bør du sikre, at du har et godt overblik over, hvor mange penge du har, og hvor mange du selv har brug for fremover.

Du bør som udgangspunkt ikke forære penge væk, hvis du ikke kender dine behov og ønsker om forbrug i resten af dit liv. Du har også brug for at vide, hvordan din formue udvikler sig ud fra rimelige forventninger om afkast og risiko. Endelig skal du sikre dig, at du har tilstrækkelige reserver i økonomien.

3 alternativer til en børneopsparing – Finanshuset Fredensborg

Afgiftsfrie gaver og familielån

Reglerne for at give gaver kan virke rigide, men du kan gøre dig fri af de stive rammer ved at oprette et eller flere anfordringsgældsbreve eller familielån uden rente og afdrag, der overskrider det gaveafgiftsfrie beløb.

På den måde kan pengene flyttes så hurtigt, som du ønsker det, og på længere sigt kan du hvert år vælge at nedskrive gælden ved at give beløb inden for rammerne af reglerne. Skulle der være restgæld på gældsbrevet, når du dør, indgår det blot i boet.

I 2023 kan du give følgende afgiftsfrie pengegaver (ægtefæller kan begge give beløbene):

Børn, børnebørn og stedbørn (herunder adoptivbørn)71.500 kr.
Svigerbørn (skal være gift)25.000 kr.

Læs mere på Skats side om gaver

Ved at forære dine penge væk mens du lever, kan de blive meget mere værd for dine børn og børnebørn, end for dig selv. Det skyldes især renters rente-effekten. Jo længere tidshorisont for investeringen, desto flere penge er der i sidste ende.

Få en uforpligtende samtale med en uvildig økonomisk rådgiver i Finanshuset i Fredensborg. Vi hjælper gerne med at klarlægge dine muligheder.

Familieoverdragelse af fast ejendom – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder