fbpx
Her er det billigst at holde ferie

Her er det billigst at holde ferie

Det kan betale sig at overveje, hvor der er billigst at holde ferie. Når du holder ferie, får du mere for pengene i nogle lande end i andre.

Dyre og billige ferielande

En opgørelse fra Danmarks Statistik (DS) viser, hvor det er billigst at leve og bo i EU i forhold til Danmark, dvs. hvor du får mest for pengene på din ferie.

Husholdningernes endelige forbrug i EU-landene ift. Danmark, 2022. Kilde: Rumænien er det billigste land i EU – Danmarks Statistik (dst.dk)

Tallene viser, at Danmark er det land i EU, bortset fra Irland, hvor husholdningernes forbrug er størst, dvs. hvor priserne er højest. Herefter følger Luxemburg og Finland. Det er altså i disse 4 lande, du får mindst for pengene, når du holder ferie.

Det billigste land, du kan holde ferie i, er ifølge opgørelsen Rumænien, herefter følger Bulgarien, Polen og Ungarn. Du kan spare ca. 40 % af dine udgifter, hvis du holder ferie i de billigste lande fremfor i Danmark.

Også på de mest populære destinationer i Europa: Italien, Tyskland og Spanien er priserne væsentligt billigere end i Danmark. Her kan du spare ca. 25-30 % på dine udgifter under opholdet.

Gode råd om at arrangere ferie – Finanshuset Fredensborg

Mange holder ferie i Danmark

På trods af, at Danmark ifølge undersøgelsen er det næstdyreste land at leve i i EU, bliver de fleste danskere alligevel i landet, når de holder ferie.

Der er der mange gode grunde til. En del af forklaringen er jo nok, at mange ejer et sommerhus eller en anden feriebolig, de benytter sig af, og det kan gøre en væsentlig forskel i udgiften til ferie.

Investering i sommerhus – en god forretning – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder