fbpx
Hvornår skal du sikre økonomien med forsikringer?

Hvornår skal du sikre økonomien med forsikringer?

Ugens FiF. Du skal kun sikre økonomien med forsikringer, når det gælder forhold, der har store konsekvenser for din økonomi. Sig nej tak til forsikring af telefon, computer eller TV.

Har du købt en mobiltelefon eller et fjernsyn for nylig, så er du sikker blevet tilbudt at tegne en elektronikforsikring. Mange TV og elektronikforretninger tilbyder forsikringer på dine køb, så du kan få dækning, hvis der skulle ske noget med dit produkt. Forretningerne tjener penge på disse forsikringer, og du får en forsikring for et relativt beskedent beløb, men kan det nu også svare sig ud fra en økonomisk betragtning?

Opstår der problemer, som ikke er selvforskyldt, indenfor 2 år efter købet, skal butikken afhjælpe fejl eller mangler. Mange elektroniske apparater har faktisk en normal levetid på under 2 år, inden de udskiftes. Det gælder fx ofte mobiltelefoner, så det kan sjældent svare sig at forsikre dem.

Spar dobbeltforsikring på pensionen

Forsikringer giver kun 90 øre tilbage pr. krone

De fleste danske husstande har mange elektroniske apparater, og jo flere apparater desto større er sandsynligheden for, at noget går i stykker. Statistisk set er der måske en god sandsynlighed for, at der opstår en såkaldt forsikringsevent.

Inden du nu går ud og forsikrer alle dine apparater, er det værd at huske på, principperne for forsikringer. Hver gang forsikringsselskabet modtager 1 krone så udbetaler de højst 90 øre til forsikringstagerne, resten går til administration og overskud. Det vil altså sige, at du i gennemsnit højst får 90 øre tilbage for hver krone, du betaler til forsikringer. Det skyldes, at forsikringsselskaberne skal tjene penge på deres forsikringer, ellers ville de ikke udbyde dem.

Har du mange apparater derhjemme, kan det bedre betale sig at være sit eget forsikringsselskab, og altså undlade at tegne forsikringer. Så tjener du i den sidste ende også de 10 %, du ellers i gennemsnit betaler til forsikringsselskabet for at være forsikret. Disse overvejelser gælder, når der er tale om mindre forsikringssummer som fx elektronik.

Når det gælder forsikringsevents, der potentielt er katastrofale for din økonomi, som eksempelvis tab af erhvervsevne, er det naturligvis en anden sag. Her giver forsikring rigtig god mening.

Tjek dine forsikringer hvert 3. år

Relaterede Nyheder