Sælg ikke, når aktierne falder

Investering. Det er vigtigt at undgå aktiepanik, når aktiekurserne falder. Hold hovedet koldt, tænk langsigtet og sælg ikke, når aktierne falder – markedet retter sig nemlig som regel hurtigt igen.

Efter en fantastisk start på året, er aktiemarkedet faldet lidt tilbage igen. Den seneste uges tid, har særlig det kinesiske aktiemarked udviklet sig meget negativt. Det fik i en kort periode aktiemarkederne over det meste af verden, inklusive det danske, til at falde kraftigt. De største danske aktier faldt over fire dage med omkring 10 %. Siden da har det danske aktiemarked stort set hentet det tabte ind igen.

Tænk langsigtet

Hvis du har værdipapirer, især aktier, så er det vigtigt at holde hovedet koldt og tænke langsigtet. Hvis du f.eks. har haft danske aktier hele året, så har du haft et afkast på omkring 30 %, til trods for at aktiemarkedet er faldet lidt over det sidste kvartal. Så sælg ikke, når aktierne falder og aktiepanikken breder sig. Markedet retter sig igen, og som regel ret hurtigt.

Tjek risikoen i din portefølje

Du bør måske endda tjekke om risikoen i din portefølje er blevet for høj efter årets aktiestigninger, fordi andelen af aktier er blevet for stor. Er det tilfældet, bør du måske alligevel sælge aktier for at rebalancere din portefølje.

Læs artiklen Husk at rebalancere porteføljen

Relaterede Nyheder