fbpx
Forbrugertilliden fortsætter fald

Forbrugertilliden fortsætter fald

Forbrugertilliden fortsætter fald og når laveste niveau i mange år. Du skal dog ikke sælge dine aktier af den grund.

Forbrugertillid afgørende for udviklingen

Forbrugernes tillid til, at det går godt i økonomien, er afgørende for, den økonomiske udvikling i Danmark. Mister forbrugerne tillid, holder de igen med at bruge penge.

Forbrugertilliden 2006-2022. Forbrugertilliden er faldet til laveste niveau i mange år. Kilde: Nyt fra Danmarks Statistik, Forbrugertilliden falder fortsat.

Forbrugertilliden 2006-2022. Forbrugertilliden er faldet til laveste niveau i mange år. Kilde: Nyt fra Danmarks Statistik, Forbrugertilliden falder fortsat.

Lige nu afventer danskerne situationen, og det breder sig i økonomien som ringe i vandet. Efterspørgslen på varer falder, og det får virksomhederne til at producere færre varer og tjenesteydelser. Dermed bliver BNP lavere en forventet, og virksomhederne får brug for færre ansatte. Det giver ringere jobsikkerhed og gør forbrugerne endnu mere usikre.

Det skaber en negativ spiral for væksten, som ofte tidligere har ført til recession og lav vækst. Der er derfor brug for effektive politiske tiltag for at bekæmpe inflation og reducere de aktuelle usikkerheder i danskernes økonomi.

Krise forude? – tro på fremtiden

Aktiemarkedet spejler forventninger

Det er umiddelbart fristende at tro, at de nye informationer vil føre til yderligere fald i aktiekurserne, og at det derfor er en fordel at sælge ud af sine aktier, inden de falder.

Her bør du dog holde hestene og huske på, at al tilgængelig information allerede er indregnet i priserne på aktier og forventninger til renten. Dermed er værdipapirmarkederne tilpasset forventningerne til den fremtidige indtjening i virksomhederne, og rentestigningen har allerede påvirket denne fremskrivning af indtjeningen.

Det giver derfor ikke mening at spekulere i, at information som f.eks. fald i forbrugertilliden vil få aktierne til at falde, for det er sket allerede. Det er kun, hvis der sker noget, der pt. ikke forventes, at aktiekurserne påvirkes.

Sådan gør du når aktierne falder

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Relaterede Nyheder