fbpx

Mange er sikre på økonomien

Mange føler sig sikre på deres økonomi, mens en mindre gruppe er meget usikker. Så sikre er FinansNYTs læsere på deres økonomi.

For nogle uger siden spurgte vi jer om, hvor sikre I er på jeres økonomi. Mere end 1000 læsere svarede på 3 spørgsmål og deltog i lodtrækning om vin eller chokolade

Hvor sikre er vi på økonomien?

Vi bad deltagerne svare på spørgsmålet, hvor usikker er du på din økonomi på en skala fra 0-10, hvor 0 er meget sikker, og 10 er meget usikker

Hvor usikker er du på din økonomi?

Besvarelserne indikerer, at FinansNYTs læsere generelt er sikre på deres økonomi, da den gennemsnitlige score for usikkerhed i økonomien var 3,2. Mere end halvdelen bedømmer usikkerheden i deres økonomi fra 0-3. Der er dog næsten 20 % af besvarelserne i den anden ende af skalaen, der angiver usikkerheden i deres økonomi til at være fra 7-10.

Skala012345678910I alt
Besvarelser168223237102686938688439271123
Andel i %15,0%19,9%21,1%9,1%6,1%6,1%3,4%6,1%7,5%3,5%2,4%100%

Få den rigtige risiko i din portefølje – Finanshuset Fredensborg

Mange kilder til usikkerhed om økonomien

Vi spurgte også om, hvad I er usikre på. Af de svarmuligheder der var givet, var det først og fremmest inflation, usikkerhed om renten, risikoen for stigende energipriser til vinter og stigende fødevarepriser, der var årsag til usikkerhed om økonomien. Mindre end 10 % angiver manglende jobsikkerhed som årsag til usikkerhed om økonomien.

Det var også muligt at angive andre årsager, og her var usikkerhed om aktiemarkedet, pensioner, verdenssituationen og klima de hyppigst nævnte. Men også mere individuelle forhold blev nævnt som årsag til usikkerhed om økonomien, heriblandt usikkerhed om udgifter til bolig, skat, job, indkomst, helbred samt usikkerhed om privat virksomhed.

3 ting afgør risikoen i din privatøkonomi – Finanshuset Fredensborg

Hvordan påvirker usikkerheden forbruget

Sidste spørgsmål handler om, hvordan usikkerheden får deltagerne til at holde igen med deres forbrug. Her svarer mere end en tredjedel, at de ikke holder igen og lever som de plejer. Mere end 38 % svarer at de holder en lille smule igen, men ikke tænker over det i det daglige. Cirka 16 % angiver, at det holder igen med forbruget og sparer ekstra op for at få større reserver. Endelig svarer 15 %, at de passer meget på, hvad de bruger, og at de ikke køber stort ind.

Vi takker også de læsere der gav deres besyv med i vores undersøgelse af, hvad I ønsker at læse om i FinansNYT.

Vi har trukket lod om vin og chokolade blandt de mange besvarelser. Vinderne har fået besked på e-mail.

Se svarene fra de to surveys her:

Hvor sikker er din økonomi?

Hvad vil du gerne læse mere om i FinansNYT?

Relaterede Nyheder