Uge 32 - 2013 

Er du klar til at skifte bank?

Mere end 300 har svaret på om de er klar til at skifte bank. Et flertal er klar til at skifte bank. Se resultaterne af undersøgelsen.

Vi spurgte i sidste uge læserne om deres holdning til at skifte bank. Mere end 300 fulgte opfordringen. Mange tak til de mange, der tog sig tid til at udfylde vores spørgeskema. Her kan du se, hvad de har svaret.

Vi spurgte deltagerne, om de var tilfredse med deres bank. Næsten 30 % gav udtryk for at være utilfredse. Omvendt erklærede 44 % af de adspurgte, at de var tilfredse med deres bank.  Mere end en fjerdedel var uafklarede og tilkendegav at være hverken enige eller uenige.

FNU32-13-tilfreds-med-bank

Mere end 40 % svarede, at deres bank behandler dem anderledes efter finanskrisen. Næsten en tredjedel svarede, at de var uenige eller meget uenige i dette, mens 29 % var hverken enige eller uenige.

Vær utro mod din bank

Vilje til at skifte bank

Præcis en tredjedel svarede, at de har skiftet bank inden for de sidste fem år, mens de resterende to tredjedele altså ikke har skiftet bank inden for de seneste fem år.

Ikke overraskende tilkendegiver et overvældende flertal på 86 %, at de skifter bank, hvis de ikke bliver behandlet godt. 12 % svarer, at de er uafklarede, mens under 3 procent angiver at de ikke skifter bank, selvom den ikke behandler dem godt.

Til gengæld er svarene mere delte i spørgsmålet om at skifte bank, hvis den ikke behandler andre kunder godt. En betydelig gruppe på knap en tredjedel svarer, at de er villige til at skifte, i det tilfælde. Heroverfor er der 24 %, der ikke agter at skifte, selvom banken ikke behandler andre kunder godt. 44 % er hverken enig eller uenig.

Hvorfor nøjes med en bank?

Positiv indstilling til smiley-ordning for banker

Endelig spurgte vi, om en smiley-ordning vil gøre det lettere at vælge bank. Hertil svarede et flertal på knap 56 % det ville den. Mens 22 % var uenige i, at det ville gøre det lettere. Andre 22 % svarede, at de hverken er enige eller uenige. Det må enten tolkes som, at de ikke mener, det vil gøre nogen forskel, eller at de ikke ved, om det vil gøre en forskel.

aug 07th, 2013 | Tags: , ,