fbpx

Spar penge når du sælger ejerbolig

Ugens FiF. Spar penge til berigtigelse af handlen, når du sælger ejerbolig. Ejendomsmæglere sælger berigtigelse som ekstra ydelse, men de penge kan du spare.

Næsten alle bruger en ejendomsmægler, når de sælger deres bolig, parcelhus, ejerlejlighed eller sommerhus. De fleste købere benytter også en advokat, juridisk rådgiver eller køberrådgiver, når handlen skal afsluttes.

Berigtigelse som ekstra ydelse

Traditionelt er det købers advokat eller rådgiver, der berigtiger handlen. Det indebærer blandt andet at udarbejde skøde og refusionsopgørelse samt at frigive den deponerede købesum til sælger, når skødet er lyst uden anmærkninger.

Flere og flere ejendomsmægler tilbyder nu denne ydelse som en såkaldt service overfor sælger. Der er dog tale om en tillægsydelse, som sælger betaler for ud over mæglersalæret.

Investér skattefrit i fast ejendom

En unødvendig omkostning

Kun de færreste, der sælger boligen, ved, at berigtigelse af handlen traditionelt altid har været købers ansvar og dermed også omkostning. De ved derfor ikke, at de ikke behøver at betale for berigtigelse som en tillægsydelse oven i mæglersalæret.

Da købers advokat eller juridiske rådgiver normalt tager sig af berigtigelse af handlen som en del af deres ydelse, er der ingen grund til, at du som sælger betaler ejendomsmægleren for det.

Juridisk rådgivning i Finanshuset i Fredensborg

Relaterede Nyheder