fbpx

Nordnet tvinger dig til gebyrer og provision

Nordnet lukker for investering i fonde, der ikke betaler formidlingsprovision eller platformgebyr. Det gør Nordnet mindre attraktiv. Spørg din rådgiver om alternativer.

Finanshuset har gennem flere år – blandt andre børsmæglere – anbefalet sine investeringskunder at have værdipapirerne opbevaret hos den svenske internethandelsplatform, Nordnet. Det har vi gjort, fordi det tidligere var billigt at handle og opbevare sine danske og udenlandske værdipapirer hos Nordnet. Men nu bliver er platformen desværre blevet mindre økonomisk fordelagtig.

Nordnet har fra og med 2. september 2019 valgt at udelukke handel med investeringsfonde, der ikke betaler enten formidlingsprovison eller et såkaldt platformgebyr.

Det rammer for eksempel Optimal Invest*, som mange af vores kunder gennem tiden har fået anbefalet at investere i på grund af lave administrationsomkostninger og et attraktivt risikojusteret afkast. Sparinvest INDEX og Maj Invest vil fortsat kunne handles på Nordnet, da de fremover enten betaler platformsgebyr og/eller formidlingsprovision.

Finanshuset fraråder generelt vores investeringskunder at investere i fonde, der betaler formidlingsprovisioner.

Ændringen betyder eksempelvis, at du ikke længere kan købe fonde udbudt af Optimal Invest som kunde i Nordnet. Hvis du skal sælge dine Optimal Invest fonde, skal det gøres manuelt pr. telefon til forhøjet kurtage.

Se listen over fonde, som forsat kan købes og sælges hos Nordnet

Finanshuset har som følge af ændringerne hos Nordnet, ændret sine anbefalinger ved valg af omkostningslette børsmæglere.

Kontakt din rådgiver, hvis du bliver du ramt af Nordnets investeringsbegrænsninger. Er du ikke allerede kunde i Finanshuset i Fredensborg, kan du ringe 48 47 67 00 og få en uforpligtende samtale med en rådgiver.

*Efter artiklens deadline har Optimal Invest over for Finanshuset oplyst, at det har indgået aftale med Nordnet, så deres fonde fremover vil kunne handles hos Nordnet.

Hør hvordan vi hjælper dig med at investere dine penge bedre.

Relaterede Nyheder