fbpx
Få tjek på din livsforsikring

Få tjek på din livsforsikring

Er du forsørger, er det vigtigt at have en livsforsikring af passende størrelse. Er du over 60 med god pension og formue, kan du måske undvære.

Livsforsikring er til familien

Din livsforsikring er den eneste forsikring, du helt sikkert ikke selv kommer til at nyde godt af. Det gør til gengæld dine pårørende – primært børn og ægtefælle eller samlever.

Din livsforsikring dækker ved dit eget dødsfald og udbetales som en sum til boet eller til den begunstigede. Størrelsen af livsforsikringen skal stå mål med den vigtige rolle, du har som forsørger for din familie.

Det vil sige, at forsikringen skal yde en økonomisk kompensation, der betyder, at familien på kort sigt i rimeligt omfang kan fortsætte deres liv uden at være tvunget til at sælge boligen i hast af økonomiske årsager. Pengene skal dermed gøre det muligt for familien at koncentrere sig om andre ting end de rent økonomiske og senere træffe fornuftige og langsigtede økonomisk trygge beslutninger.

Forsikring i pensionsselskab eller bank

Langt de fleste livsforsikringer tegnes i forbindelse med en arbejdsgiverpensionsordning, hvor præmien trækkes ud af pensionsindbetalingen og dermed giver fradrag i indkomsten. Du kan tjekke størrelsen af dine livsforsikringer på pensionsinfo.dk, hvis du logger på med dit NemID.

Du kan også komme ud for, at banken, i forbindelse med lån, stiller krav om en livsforsikring, der skal dække lånets restgæld ved pludselig død. Det gælder typisk unge og unge familier. Her er det vigtigt, at du får opsagt livsforsikringen, når lånet er nedbragt væsentligt eller indfriet, og i stedet sørger for, at din livsforsikring via pensionsordningen er passende.

Sådan trimmer du dine forsikringer

Så stor skal livsforsikringen være

Størrelsen af din livsforsikring skal svare til din indkomst og din økonomiske betydning som forsørger for din familie. Generelt anbefaler vi i Finanshuset i Fredensborg en livsforsikring på mindst 1 mio. kr. Men du bør lave en individuel beslutning og vurdering og drøfte det med familien. Er du eneforsørger med en høj indkomst bør du tegne en større livsforsikring.

Her kan du opsige din livsforsikring

Har du rundet de 60 år, og din pensionsformue er vokset til flere millioner kroner, og du har stor friværdi i bolig og rigelig opsparing i frie midler, kan du ud fra en risikobetragtning overveje at opsige din livsforsikring via pensionsordningen, hvis pensionsselskabets regler giver mulighed for det. Den sparede præmie vil da gå til øget opsparing.   

Tjek din tab af erhvervsevne-forsikring

Relaterede Nyheder