Uge 06 - 2019 

Mange mistede arbejdet i januar

Mange mistede arbejdet i januar 2019, hvor Fætter BR gik konkurs. De fleste vil hurtigt finde nye jobs, andre må overveje en tidlig pensionering. Er de mange konkurser første tegn på en ny krise?

Mange mistede arbejdet i januar 2019, hvor Fætter BR gik konkurs.

Kilde: Danmarks Statistik

Se Nyt fra Danmarks Statistik om konkurser og tabte jobs

Selvom antallet af konkurser er nogenlunde stabile over de sidste 5 år, var januar ekstra hård ved særligt detailbranchen. Det skyldes at Fætter BR lukkede og 700 jobs gik tabt. Formodentlig vil de ansatte i Fætter BR ikke have svært ved at finde nye jobs, da der er mangel på arbejdskraft i mange brancher pt.

Det er dog altid svært, hvis man står umiddelbart før sin pension, og så kan det blive nødvendigt at lægge en plan for tidlig pensionering. Finanshusets erfaring med at hjælpe virksomheder, der opsiger en større mængde medarbejdere, viser at det er denne gruppe som skal gøre de største ændringer i deres økonomi. Erfaringerne er dog også, at de fleste kan få en løsning med tidlig pension.

Antallet af konkurser er også en god indikator på, om vi er på vej ind i en krise. Derfor er det værd at holde øje med disse tal, og følge med i, om der kommer flere og flere konkurser blandt de aktive virksomheder.

Kina sender aktier i rødt – større nedtur på vej?

 

feb 08th, 2019 |