Uge 41 - 2019 
Sommerhus er en god investering

Sommerhuset – investeringen der kan betale sig selv

Ugens FiF. Har du opsparing, som trækker negative renter i banken – overvej at investere langsigtet i et sommerhus.

Invester overskud i et sommerhus

Har du et større likviditetsoverskud stående i banken til nulrente/negativ rente, og ønsker du ikke at investere i aktier, kan et godt langsigtet alternativ være investering i et fornuftigt sommerhus.

Det er tilladt at have to sommerhuse og bare du selv bruger sommerhuset jævnligt, er avancen ved senere salg skattefri. Efteråret og vinteren er gode tidspunkter at købe sommerhuse, da efterspørgslen er lavere end i forårsmånederne.

Lejeindtægt kan dække udgifter

Er sommerhuset af god kvalitet, og ligger det et attraktivt sted, kan det relativt let udlejes i kortere eller længere perioder. Lejeindtægt op til 40.900 kr. pr. hus om året (2019) er skattefri ved udlejning via bureau, og Airbnb tæller nu også som udlejningsbureau.

Køber du et sommerhus til cirka 1-1½ mill.kr., og finansierer det med mest muligt afdragsfrit og lægger en udbetaling på f.eks. 40 %, så kan de skattefrie lejeindtægter nemt dække de løbende udgifter til forsikring, ejendomsskatter, renovation, terminsydelser, el, vand, varme og løbende almindelig vedligeholdelse.

Dermed opnår du dels en god langsigtet investering med udsigt til skattefri avance ved salg, dels behageligheden ved det åndehul et sommerhus er.

Skal du investere i et sommerhus?

okt 08th, 2019 |